Handmerk/Handwerk

Vorig schooljaar hebben we met klas 3 VMBO van het Almere College Kampen – locatie Via – deelgenomen aan het project Modderment/s, een project van Stichting CultuurZIEN. Ook dit jaar hadden zij weer een project voor ons: Handmerk/Handwerk.

Alle leerlingen van klas 3 VMBO – locatie Via- hebben in week 50 (12 t/16 december) deelgenomen aan het project. De klassen hebben allen afwisselend een gehele dag een workshop gevolgd o.l.v. Carin Koopman (Stichting CultuurZIEN) en Lenneke Saraber (Beeldend Kunstenaar). Deels onderzoek in de buitenlucht en vervolgens aan de slag in de kantine van het Frans Walkate Archief/SNS-bank die speciaal voor deze week omgetoverd was tot een echt atelier.

Het project stond in het teken van de handmerk: de handmerk van vroeger en nu. Voorafgaand kregen de leerlingen in een introductieles informatie over hoe men vroeger al een handmerk achter liet en hoe men die techniek vandaag de dag nog toe past. De leerlingen kregen de opdracht een eigen handmerk te ontwerpen aan de hand van hun eigen initialen. Vervolgens gingen zij dit ontwerp uitwerken tot een Linosnede. Er werden diverse proefdrukken op papier gemaakt om vervolgens een echt kunstwerk op linnen te drukken.

De resultaten worden tentoongesteld in ’t Huys der Kunsten in Kampen op 23, 24, 28, 29, 30 en 31 december.

Zie ook het Handmerk/Handwerk blog: http://handmerk-handwerk.blogspot.com/