Props Joseph and The Amazing Technicolor dreamcoat Kampen

De Stadsgehoorzaal Kampen presenteerde op 15, 16, 18 en 20 mei in samenwerking met vuur & vlam produkties de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal van Jozef in het oude Egypte. Een semi-professionele voorstelling uitgevoerd door amateur musical talent uit Kampen en omgeving met maar liefst 5 uitverkochte zalen.

Een vrolijke en tijdloze voorstelling voor het hele gezin. De regie in handen van: Marcel Visscher (Shrek, Petticoat, Miss saigon; winnaar van de Musical Award 2010 voor Beste Mannelijke bijrol in HairsprayDe vraag of ik voor de productie een aantal Props wilde creëren. Het begon met een aantal maquettes voor in de Potifar scene waarin Joseph zijn ontwerp showt aan werkgever Potifar. Vanuit daar zijn we verder gaan kijken: van het “pimpen” van de – bijna in antieke staat – mobiele telefoon van Potifar tot aan vol luxe overladen diner tafel van de Farao. De Joseph “knaks” kisten, Pasta-zak en rijstbuil.

En nog een leuk nieuwtje:

 

 

Kans op Musical Awards voor Joseph

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat was afgelopen voorjaar een co-productie van de Stadsgehoorzaal en Vuur&Vlam Produkties. De musical werd vijf keer opgevoerd voor een volle zaal. Aan de productie deden enkele professionele en tientallen amateurzangers en -dansers uit Kampen en omgeving mee.

Op de pas gepubliceerde longlist voor Amateur Musical Award 2014 staan per categorie tien personen/producties. Uit deze tien kiest een professionele vakjury vijf genomineerden. Deze jury bepaalt uiteindelijk ook wie er met een Award naar huis gaan.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat staat op de longlist van de volgende categorieën:

* Beste Amateurproductie

* Beste Mannelijke Hoofdrol (Jonathan Vroege)

* Beste Ensemble Presentatie

* Beste Regie (Marcel Visscher)

* Beste Choreografie (Germa Scholten en Marjan Hommes)

* Beste Decor (Dick van Ommen)

De Amateur Musical Awards (AMA’s) worden uitgereikt op 24 maart 2014 tijdens het Amateur Musical Awards Gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

(bron: http://vuurenvlamprodukties.nl/ / http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/ / Foto : Foto Tennekes)