Workshops Swollmotion

In de herfstvakantie 2013 vond in Zwolle Swollmotion plaats, waarin de gehele week dans centraal stond. Gedurende deze week werd er gewerkt aan de semiprofessionele productie Swollmotion Grand Finale, maar daarnaast werden er ook voor diverse doelgroepen workshops aangeboden.

Vuur & Vlam Produkties benaderde mij voor een aantal creatieve workshops aansluitend op de thema’s:

Hallo Wereld  (4+)

De held dat ben jij (4+)

Hip Hop Hurray (8+)

De workshops vonden plaats in theater Odeon de Spiegel Zwolle. Iedere middag bestond uit een 3-tal workshops aansluitend op het thema van de dag. Via een doordraai systeem volgden de kinderen in groepen van +/- 10-15 kinderen afwisselend een workshop Beeldend, Dans en Muziek. Aan het einde van de middag werden de ervaringen, voor ouders en belangstellenden, gepresenteerd op het “grote” podium in het Odeon.

Hallo Wereld  (4+)

In deze workshop gingen we de verschillende landen en culturen ontdekken die onze wereld kent. We verdiepten ons vooral in de landen Brazilië, Spanje en Afrika. A.d.h.v. afbeeldingen van het land ontdekten we welke kleuren, gewoontes en tradities dat land zo bijzonder maken. Geïnspireerd door een land gingen de kinderen aan de slag met het maken van een ritme-instrument. Twee lege eierdoppen vullen met rijst, lijmen en schilderen in de kleuren van jouw land.

De held dat ben jij (4+)

In deze workshop stond de held centraal. We kennen er allemaal vast meer dan een. Ter voorbereiding namen we een kijkje in de wereld van diverse helden. En wat is er nou mooier dan je inbeelden dat je er zelf een zou kunnen zijn? De kinderen gingen zelf aan de slag met het maken van een eigen masker. De basis van karton en vervolgens afwerken zoals je wil dat jouw heldenmasker er uit ziet. Verf, glitters, papier, veren, kralen…niets is te gek.

Hip Hop Hurray (8+)

Hoe kun je nou beter de wereld van graffiti leren ontdekken dan door het zelf te maken? Op een plaat van +/- 50x60cm ging deze wat oudere doelgroep (leeftijd 8+) aan de slag met het ontwerpen van een eigen tag of naam in graffiti stijl. We hebben samen gekeken naar het werk van diverse graffiti kunstenaars. Gekeken naar de overeenkomsten en ontdekt hoe er omgegaan wordt met kleuren, vormen, tekstgebruik en het creëren van een eigen stijl.